A WC tartály kisokos

Nem sokan állunk neki wc tartály információkat böngészni a neten. De ha felújításra vagy ne adj ég, építkezésre adjuk a fejünket, akkor igenis szükségünk lesz, hogy egy kicsit utánanézzünk, mi is a helyzet ezen a fronton. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül járnám körbe, mik a legkeresettebb tudnivalók a témában, melyek a legnépszerűbb modellek, és úgy egyáltalán, mit érdemes tudni, mi az az információ, amivel önerőből nem biztos, hogy találkozni fogunk?

Miért jó a nyomógombos WC tartály?

Számos háztartásban már ezzel a megoldással találkozunk. Nem is túl bonyolult a koncepció. Adva van a tartály, csak nem kell egy láncot, madzagot meghúzni, hogy a kapcsolót átbillentsük, ami megereszti a vizet, hanem egy nyomógombot használunk. A legegyértelműbb előny pedig az, hogy a nyomógombos WC tartály esetében nem kell végigvárnunk, és tartanunk a láncot, amíg öblít a WC. Egyszer megnyomtuk, már indulhatunk is tovább, mert öblít az magától.

Mondhatnánk, hogy ez így azért alkalmasint elég vízpazarló, de nem feltétlenül van ez így. Mert az öblítés idejét okkal állítják be annyi időre, mint amekkorára. Ez afféle átlag érték, ami szinte minden esetben elégséges, hogy leöblítse a wc csészét. A nyomógombos WC-knél ráadásul általában két nyomógomb is van. Az egyik rövidebb ideig öblít, a másik kifejezetten hosszan – ezutóbbi szolgálja a nagyobb dolgok eltüntetését. Így a víztakarékosságot is jól szolgálhatja ez a felállás.

Mik a legnépszerűbb WC tartály típusok?

Minden iparágban megvannak a legkeresettebb márkák vagy technológiák, ez bizony még a WC tartály esetében is így van. Hazánkban tarol a Dömötör WC tartály, ami egy szinte minden üzletben megtalálható hazai kis márka. Vannak persze bonyolultabb darabjaik is, de általánosságban elmondható, hogy a dömötör wc tartály egy ár-érték arányban gazdaságos és egyszerre megbízható középutas megoldás. És valljuk be őszintén, a legtöbben nem a WC-nket akarjuk elsősorban dizájnosra venni. Öblítsen, férjen be, lehessen tisztítani és kész. A formatervezésbeli csodák pedig maradjanak másokra.

A Dömötör mellett igen keresett még a Laguna wc tartály, ami már azért valamivel formabontóbb, de még mindig a gazdaságos kategóriát képviseli- Inkább csak a koncepció, a prioritás más. Itt a küllemre fektettek nagyobb hangsúlyt mindamellett, hogy ez is egy abszolút olyan árkategória, amit megengedhet magának az egyszeri magánember is.

Milyen extra WC tartály igényeink lehetnek?

Amivel gyakran találkoznak a szakértők, az a keskeny wc tartály iránti igény. Az építészek, lakberendezők, ha helyszűkében szenvednek, a legtöbb esetben a mellékhelyiségen próbálják leginkább behozni a hiányt. Ez igazság szerint logikusan adja is magát, hiszen a WC-ben töltjük minden helység közül talán a legkevesebb időt – esetleg a folyosó, lépcső és előszoba vetekedhetnek még e téren az első helyért. Mindesetre kis WC-ben, minél kisebb minden, annál jobb. Úgyhogy a keskeny WC tartály, amit jobban be lehet illeszteni arra az apró helyre, ahova talán még egy bojlert is be akarunk szuszakolni, teljesen természetes igény.

Hasonló okokból keresik sokan az alacsonyra szerelhető wc tartály modelleket. Mert ha nem szeretnéd, hogy a plafonon legyen egy nagy doboz, ami a gravitációt kihasználva engedi ki a vizet és öblít, sokkal több módon helyezheted el magát a WC tartályt és alkalmasint helyet tudsz spórolni. Sokan igénylik még a kerámia WC tartály használatát. Amiben van ráció, hiszen a kerámia egy könnyebben tisztítható, látványra is szebb anyag, mindemellett ráadásként tartósabb is.

Hogyan válassz WC tartály típust?

Minden ilyen műszaki terméknél érdemes először az adott fizikai paraméterekből kiindulni, hiszen azok olyan tények, amikkel nem lehet makacskodni, és előre leszűkítik a kört, hovatovább nem fogunk álmodozni olyan megoldásokról, amikről később derül ki, hogy nem valósíthatóak meg. Szóval. Mérjük ki, mekkora helyünk van, nézzük meg, hol van a vízvezeték, milyen megoldások jöhetnek szóba? Ha ez megvan, elgondolkodhatunk az üzemelés technológiájáról, nyomógombos legyen-e vagy se? Ha ez megvan, utána még a szépséges, küllemen elgondolkodhatunk, de általában a WC tartály úgy néz ki, mint egy WC tartály, nem nagyon van, mit cifrázni rajta, illetve a helység megjelenése miatt szinte adja magát a megoldás, ha mégis.